Kapelltvätt Stockholm

Båtkapell skyddar effektivt mot väder och vind men inte utan att det blir smutsigt. För att bibehålla kapellets livslängd rekommenderar vi därför att du tvättar kapellet en gång per år. Ett rent och fint kapell höjer även din båts värde och ökar trivseln ombord.

Då Roslags Kemtvätt både utför tvättjänster och skrädderi har vi de kunskaper och det som krävs för att ta hand om ditt kapell på bästa sätt.

Vid denna typ av tvätt är det viktigt att man ger tyget en antimögelbehandling efter tvätten. Detta görs för att undvika att mikroorganismer får grepp i tygets fibrer och orsakar att dessa bryts ner. Detta förlänger alltså livslängden för ditt kapell ytterligare. Därefter ger vi tyget en impregnering så att det håller tätt mot regn och vattenstänk i alla väder.

Vi tvättar även dynor och båtmattor så att alla mjuka inredningsdetaljer i din båt kan få den omvårdnad de behöver.

Lagning av kapell

Då väder och vind kan tära hårt på ditt båtkapell kan det från och till behöva lagas. Då tyget och sömmarna utsätts för starka spänningar kan det uppstå revor eller att sömmar släpper. Nötning från metallställningen kan också göra att man behöver utföra förebyggande reparationer för att undvika att kapellet spricker upp.

I våra fullständiga skrädderitjänster ingår även lagning av kapell så att din båt ständigt kan visa sig från sin bästa sida.

Så går det till i 4 steg:

  • Tvätt med borttagning av smuts, mögel & alger
  • Antimögelbehandling
  • Impregnering
  • Avsyning av kapell